Hvorfor Har Du Brug For Et Universelt Elektronisk Kort

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor Har Du Brug For Et Universelt Elektronisk Kort
Hvorfor Har Du Brug For Et Universelt Elektronisk Kort

Video: Hvorfor Har Du Brug For Et Universelt Elektronisk Kort

Video: Hvorfor Har Du Brug For Et Universelt Elektronisk Kort
Video: Støvsugeren du har ventet på og min nye assistent QIDI X-MAX. 2024, April
Anonim

Projektet til udstedelse af et universelt elektronisk kort (UEC) til russerne blev lanceret i 2013. På trods af at det er blevet implementeret i to år nu, har mange russere en vag idé om dets funktionalitet.

Hvorfor har du brug for et universelt elektronisk kort
Hvorfor har du brug for et universelt elektronisk kort

Oprindeligt var formålet med oprettelsen af UEC at give lettere adgang til offentlige tjenester, muligheden for at spare tid på personlige besøg hos offentlige organer og eliminering af korruptionskomponenten ved opnåelse af offentlige tjenester. Men da udviklingen fortsatte, blev det universelle elektroniske kort udvidet, og i dag indeholder det følgende funktioner:

  1. Identifikation. UEC skal blive en analog af et identitetskort.
  2. Betaling. Kortet kan bruges til at betale for offentlige tjenester samt et fuldt funktionelt kort til at betale for varer i butikkerne.
  3. EDS. UEC kan bruges som en underskrift, når du sender dokumenter eksternt. EDS giver dig mulighed for at underskrive vigtige dokumenter eksternt uden et personligt besøg hos den krævede institution.

UEC som et identifikationsmiddel

UEC indeholder oplysninger om borgere, der er nødvendige for at opnå offentlige tjenester: fuldt navn, fødselsdato, SNILS, obligatorisk lægeforsikring osv. Børnepasningstillæg og andre vigtige tjenester. I nogle regioner har borgerne mulighed for at registrere en borgeres sygehistorie i UEC.

UEC som betalingsinstrument

UEC kan bruges som et fuldt udbygget betalingsinstrument gennem PRO100-systemet. Ved hjælp af kortet kan du ikke kun betale for offentlige tjenester, men også købe varer i butikkerne, trække kontanter og fjernadministrere din konto. I nogle regioner ydes der rabatter til UEC. Du kan modtage stipendium, løn, pension osv. På kortet.

For at kunne bruge UEC som et bankkort, skal du vælge den udstedende bank, der leverer den specificerede funktionalitet. Deres liste er stadig begrænset. Oplysninger om udstedende banker kan fås på webstedet for OJSC "UEC".

UEC som transportkort

UEC kan erstatte en rejsebillet. For at gøre dette skal du aktivere transportapplikationen. Kortet kan bruges til at betale for rejser med offentlig transport. Samtidig vil omkostningerne ved en rejse være billigere end ved traditionel betaling.

Det skal bemærkes, at der indtil videre kun er et begrænset antal offentlige og banktjenester tilgængelige for kortindehavere. Men i fremtiden forventes det, at det vil være muligt at registrere et ægteskab, få en fødselsattest til et barn, vælge en kabel-tv-operatør osv.

Er et universelt elektronisk kort påkrævet?

Mange russere er bekymrede over spørgsmålet om UEC er obligatorisk. Nej, ikke påkrævet. Desuden kunne det være opgivet i slutningen af 2014. Men selv nu udstedes kortet kun på baggrund af en personlig erklæring og en borgeres tilstedeværelse. Det viser sig, at kortet ikke kan udstedes uden en ansøgning.

Hvor kan man få et universelt elektronisk kort

Udstedelsespunkterne for det universelle elektroniske kort er åbne over hele Rusland. Du kan finde ud af om deres placering på den officielle hjemmeside for OJSC "UEC" eller på specialiserede regionale portaler. Det er kun muligt at ansøge om frigivelse af UEC med et personligt besøg.

Anmeldelser om UEC

Ifølge anmeldelser af det universelle elektroniske kort er projektet i praksis ikke så skyfrit som forventet.

For eksempel er Tula-regionen blevet førende med hensyn til antallet af ansøgninger til UEC-spørgsmålet. En sådan aktivitet fra Tula-beboerne skyldtes en lav interesse i kortets muligheder. Faktum er, at billetprisen siden 2015 er steget markant, og at kun UEC-ejere har ret til at betale til de gamle priser. I praksis viste det sig imidlertid, at transportapplikationen af kortet fungerer med store afbrydelser. Og mange var aldrig i stand til at betale for rejser med et kort. Tula-regionen er langt fra den eneste region, hvor der er problemer med at betale for rejser ved hjælp af UEC, da det ikke altid læses af validatorer.

I nogle regioner er bankkortapplikationen stadig ikke tilgængelig, og ikke alle forretninger accepterer betaling via PRO100. For at få adgang til offentlige tjenester ved hjælp af UEC skal du også købe en kortlæser. De er ikke tilgængelige overalt og er stadig ret dyre (ca. 1000 rubler). Som identifikationsmiddel accepteres kortet heller ikke overalt. For mange af dets ejere er UEC stadig kun plast.

Anbefalede: