Sådan Reflekteres En Computer I Regnskab

Indholdsfortegnelse:

Sådan Reflekteres En Computer I Regnskab
Sådan Reflekteres En Computer I Regnskab

Video: Sådan Reflekteres En Computer I Regnskab

Video: Sådan Reflekteres En Computer I Regnskab
Video: Regnskab for begyndere - Dinero regnskab til iværksættere 2024, April
Anonim

Proceduren for at afspejle det erhvervede udstyr i regnskabet afhænger ikke kun af omkostningerne, men også af det skattesystem, som virksomheden opererer i, samt af regnskabspraksis.

Sådan reflekteres en computer i regnskab
Sådan reflekteres en computer i regnskab

Instruktioner

Trin 1

Computerudstyr modtages i henhold til posterne på fragtbrevet. Hvis systemenheden blev leveret i en færdiglavet samling, kommer den fuldt ud. Overvej monitoren og systemenheden som separate objekter. Hvis computerkomponenterne har forskellige levetider og placeres på separate linjer i fakturaen, tildeles hver del et lagernummer, hvorefter den registreres. Hvis de samlede omkostninger for alle strukturelt artikulerede komponenter overstiger 100 minimumsløn, tages computeren i betragtning som et enkelt objekt til anlægsaktiver.

Trin 2

I henhold til klausul 5 i PBU 6/01 og klausul 7 i PBU 1/2008, hvis regnskabspolitikken indebærer afspejling af anlægsaktiver op til 40 tusind rubler som en del af materielle og produktionsomkostninger, så er den nyerhvervede ejendom, især en computer, reflekteres på konto 10 og afskrives i henhold til kredit på konto 20, 44 eller 26.

Trin 3

Hvis regnskabspolitikken ikke indeholder dette, skal du reflektere hvert objekt som et fast aktiv på konto 08 "Investeringer i langfristede aktiver", kreditere med konto 60 "Afregninger med leverandører og entreprenører" og derefter overføre til konto 01 "Fast aktiver ". Hvis komponenterne købes separat med en levetid på mindre end 12 måneder, krediteres de til konto 10 "Materialer".

Trin 4

I henhold til stk. 1 i art. 256 i Den Russiske Føderations skattekode, ved beregning af skat, vil en computer til en værdi af mindre end 40.000 rubler ikke blive indregnet som et fast aktiv, hvilket betyder, at det skal afspejles i skatteomkostninger fra idriftsættelsesdatoen som en del af materialet udgifter.

Trin 5

Når du kommer til computeren som hovedværktøj, skal du sætte den i drift. For at gøre dette skal du beregne dets levetid. Baseret på afskrivningssatser og levetid, beregne størrelsen på afskrivningsfradrag. Bogføringen for at afskrive dem er som følger: debitering 20, 44 eller 26 konto og kredit 02 konto.

Anbefalede: