Hvad Er En Valutaswap

Indholdsfortegnelse:

Hvad Er En Valutaswap
Hvad Er En Valutaswap

Video: Hvad Er En Valutaswap

Video: Hvad Er En Valutaswap
Video: Dansk Krypto Nyt - Hvad er en wallet 2024, Marts
Anonim

En valutaswap er to transaktioner i en valuta, hvoraf den ene er et køb og den anden et salg, men ikke nødvendigvis i denne rækkefølge. Datoerne for udførelsen af begge dele af transaktionerne er forskellige, men mængden af valuta, som transaktionen udføres for, forbliver uændret i swappen.

Hvad er en valutaswap
Hvad er en valutaswap

Valutaswap-koncept

Hvis vi beskriver begrebet "valutaswap" i strengere termer, siger de, at dette er en kombination af konverteringstransaktioner, i det væsentlige modsatte, med et ækvivalent beløb, men forskellige værdidatoer. De siger, at værdidatoen er den dato, hvor den første handel blev foretaget, og datoen for udførelse eller implementering af swap er tidspunktet for omvendt handel. Som regel afsluttes en valutaswap-transaktion meget sjældent i en periode på mere end et år.

Der er to typer swap-tilbud. I det første tilfælde købes og sælges valuta først; i det andet omvendt. For eksempel kaldes en swap af den første slags "buy / sell", og en swap af den anden art kaldes "sell / buy".

I de fleste tilfælde udføres swap med den samme modpart - en udenlandsk bank. Dette er en "ren" swap. Men der er også en "konstrueret" swap, når den første valutatransaktion udføres med en modpart, og den anden - med en anden. Værdibeløbet forbliver uændret, selv med en konstrueret swap.

Swaptransaktioner tjener som et instrument til refinansiering eller regulering af banklikviditet. Som regel er centralbanker, der har en betydelig strøm af midler, der kommer i fremmed valuta, mere villige til at læne sig mod dette instrument. For eksempel bruges swaps konstant af Brasilien og Australien.

Mens valutaswaps i form er valutakonvertering, er det i det væsentlige pengemarkedstransaktioner.

Skift linje

En swap-linje er en aftale mellem centralbanker i forskellige lande om udveksling af valutaer til faste satser. For eksempel køber en centralbank fra en anden euro for dollars og sælger allerede til prisen steget med swapforskellen. Denne metode giver dig faktisk mulighed for at udstede midler.

Swap-linjer blev først brugt under kreditkrisen i 2008 for at stabilisere situationen. Swap-linjeaftalen har en betydelig indvirkning på valutakurserne. Det kan indgås for en bestemt periode eller et bestemt beløb, men det har muligvis ikke nogen begrænsninger.

Bank of Russia bruger også transaktioner som valutaswaps til at give kreditinstitutter likviditet eller sikre bankinstitutters likviditet, i tilfælde af at andre fonde ikke er tilstrækkelige til at nå dette mål. Bank of Russia begyndte at bruge valutaswap-operationer i efteråret 2002. Først blev der gennemført transaktioner med rubel-dollar-instrumentet; i 2005 blev rubel-euro-instrumentet tilføjet.

Anbefalede: