Sådan Bestemmes Efterspørgselens Elasticitetskoefficient

Indholdsfortegnelse:

Sådan Bestemmes Efterspørgselens Elasticitetskoefficient
Sådan Bestemmes Efterspørgselens Elasticitetskoefficient

Video: Sådan Bestemmes Efterspørgselens Elasticitetskoefficient

Video: Sådan Bestemmes Efterspørgselens Elasticitetskoefficient
Video: Sådan kan du optimere din sædkvalitet 2024, April
Anonim

Elasticiteten i efterspørgslen giver os mulighed for at bestemme ændringen i købernes efterspørgsel, når en faktor, der påvirker deres valg, ændres. De væsentligste determinanter for efterspørgsel er prisen på et produkt.

Sådan bestemmes efterspørgselens elasticitetskoefficient
Sådan bestemmes efterspørgselens elasticitetskoefficient

Instruktioner

Trin 1

Priselasticiteten af efterspørgslen viser graden af kvantitativ ændring i efterspørgslen, når prisen ændres med 1%. Det beregnes som procentdelen af ændringen i mængden af efterspørgsel til ændringen i produktets markedspris.

Trin 2

Afhængigheden af efterspørgselsmængden af prisen kan udtrykkes på forskellige måder. Hvis prisen på en vare falder med en procent, og den købte mængde af en vare stiger i et langsommere tempo, så taler man om uelastisk efterspørgsel. Med elastisk efterspørgsel med et fald i prisen på et produkt med 1% stiger efterspørgslen efter det med den hurtigste hastighed. Med en enhedselasticitet fordobles efterspørgslen også, når prisen falder med det halve, dvs. prisfaldet og væksten i efterspørgslen er den samme. Hvis efterspørgslen er absolut uelastisk, påvirker enhver prisændring ikke efterspørgslen på nogen måde.

Trin 3

Priselasticiteten i efterspørgslen bestemmes af flere faktorer. Det påvirkes af tilgængeligheden af erstatningsprodukter på markedet. Jo flere der er, jo mere elastisk er efterspørgslen. Disse produkter inkluderer fødevarer. Men efterspørgslen efter salt, som praktisk talt ikke har nogen erstatninger, er uelastisk. Derudover afhænger elasticiteten af andelen af forbrugerens indkomst, der kan henføres til det givne produkt. Jo højere det er, jo mere elastisk. Efterspørgslens elasticitet afhænger også af graden af nødvendighed af et givet produkt for køberen, de mange muligheder for brug af det købte produkt og den tid det tager at tilpasse sig prisændringer.

Trin 4

Der er også en koefficient for krydspriselasticitet i efterspørgslen. Det viser den relative ændring i mængden af efterspørgsel efter et produkt, når prisen på et andet ændres. Hvis denne koefficient er højere end nul, er der en udskiftelighed af varer, dvs. når prisen på et produkt stiger, øges efterspørgslen efter et andet. For eksempel, hvis prisen på kartofler stiger, vil efterspørgslen efter pasta stige.

Trin 5

Hvis elasticitetskoefficienten er større end nul, så taler de om varernes komplementaritet, dvs. når prisen på en vare stiger, falder efterspørgslen efter en anden. For eksempel når prisen på benzin stiger, falder efterspørgslen efter biler. Når elasticitetskoefficienten er lig med nul, er varerne uafhængige, dvs. en stigning i prisen på et produkt påvirker på ingen måde niveauet for efterspørgsel efter et andet.

Anbefalede: