Sådan Skifter Du Fra Enkelt Skat Til Generel Skat

Indholdsfortegnelse:

Sådan Skifter Du Fra Enkelt Skat Til Generel Skat
Sådan Skifter Du Fra Enkelt Skat Til Generel Skat

Video: Sådan Skifter Du Fra Enkelt Skat Til Generel Skat

Video: Sådan Skifter Du Fra Enkelt Skat Til Generel Skat
Video: Skat for begyndere: Hvad er A-skat og B-skat og sådan udregner du selv B-skat - Borgerservice to go 2024, April
Anonim

Meget ofte skifter individuelle iværksættere eller organisationer fra en enkelt skat til en generel beskatningsordning. Årsagerne til dette kan være en stigning i det gennemsnitlige antal medarbejdere, en stigning i andelen af en af grundlæggerne til 25% og andre aspekter af organisationens aktiviteter, som foreskrevet i artikel 346.26 i Den Russiske Føderations skattekode. Hvordan er det korrekt at skifte fra en enkelt skat til en generel skat?

Sådan skifter du fra enkelt skat til generel skat
Sådan skifter du fra enkelt skat til generel skat

Instruktioner

Trin 1

Kontakt skattekontoret, der er placeret på organisationens registreringssted (i henhold til den juridiske adresse). På skattekontoret skal du skrive en erklæring om ønsket om at skifte fra en enkelt skat til en generel skat. Skatteloven indeholder ikke en enkelt form for en sådan erklæring, så den kan skrives i en bekvem, fri form. I ansøgningen er det ønskeligt at angive klare årsager til overgangen fra en beskatningsordning til en anden. Alle årsager kan findes i artikel 346.26 i Den Russiske Føderations skattekode. Eksempel på en erklæring:

“Oversæt venligst IP Ivanov A. A. fra 1. april 2011 fra en forenklet beskatningsordning til det generelle system på basis af paragraf 2, 346.26 i Den Russiske Føderations skattekode, det vil sige på grund af en stigning i det gennemsnitlige antal ansatte."

Samtidig er det kun muligt at skifte fra en forenklet skattebetalingsordning til en generel skatteordning fra begyndelsen af en ny rapporteringsskatteperiode. Og skatteperioden i dag er en fjerdedel.

Trin 2

Vedhæft den relevante selvangivelse eller rapport for den seneste skatteperiode til din ansøgning. Sørg for at angive i ansøgningsansøgningen - kontantmetoden til bogføring af udgifter og månedlig indkomst eller metoden til beregning af skattegrundlaget for det modtagne overskud (indtægt minus udgifter).

Trin 3

Forvent bekræftelse fra skattekontoret for overgangen til den generelle beskatningsordning. Skatteinspektionen skal træffe en sådan beslutning inden for en måned. Imidlertid vil en iværksætter kun kunne arbejde under det nye beskatningssystem fra den første dag i den næste rapporteringsperiode. I henhold til skattekoden indregnes en fjerdedel som en skatteperiode for en enkelt skat. Dette betyder, at overgangen fra denne type beskatning kun kan gennemføres i det næste kvartal. Indtil det tidspunkt arbejder iværksætteren fortsat under et forenklet skattesystem.

Anbefalede: