Sådan Bestemmes Niveauet For Rentabilitet

Indholdsfortegnelse:

Sådan Bestemmes Niveauet For Rentabilitet
Sådan Bestemmes Niveauet For Rentabilitet

Video: Sådan Bestemmes Niveauet For Rentabilitet

Video: Sådan Bestemmes Niveauet For Rentabilitet
Video: Rentabilitet 2024, April
Anonim

Når man analyserer virksomhedens effektivitet, er et af de vigtigste steder besat af rentabilitet. Det er sådan en brug af økonomiske og materielle ressourcer, hvor virksomheden tjener overskud, når alle omkostninger er dækket.

Sådan bestemmes niveauet for rentabilitet
Sådan bestemmes niveauet for rentabilitet

Instruktioner

Trin 1

Når man analyserer en virksomheds rentabilitet, beregnes et antal koefficienter. Den vigtigste indikator her er afkastet på aktiver. Det defineres som det overskud, der er tilbage til firmaets disposition divideret med den gennemsnitlige aktivværdi. På niveau med denne indikator kan man bedømme det overskud, som virksomheden modtager fra hver rubel, der er fremskrevet til aktiver.

Trin 2

Produkternes rentabilitet eller produktionsaktivitets rentabilitet defineres som forholdet mellem det overskud, der er tilbage til virksomheden, og de samlede omkostninger ved solgte varer. I stedet for nettofortjeneste kan fortjeneste ved produktsalg anvendes ved beregning af denne indikator. Produkternes rentabilitet viser, hvor meget fortjeneste organisationen modtager fra hver rubel omkostninger, der investeres i produktion og salg. Denne indikator kan beregnes både for virksomheden som helhed og for dens individuelle divisioner eller produkttyper.

Trin 3

En anden indikator for rentabilitet er afkastet på salget. Det beregnes som forholdet mellem organisationens fortjeneste ved salg af produkter og salgsprovenuet. Denne indikator giver en idé om andelen af overskuddet i mængden af indtægter fra salg. Afkastet på salget kaldes også afkastet.

Trin 4

Niveauet for investeringsafkast udtrykker effektiviteten ved at bruge de midler, der er investeret i udviklingen af en given virksomhed. Denne indikator beregnes som forholdet mellem resultat før skat og balancens samlede minus kortfristede forpligtelser.

Trin 5

En væsentlig plads i analysen af rentabilitet indtages af afkastet på egenkapitalen. Det defineres som det overskud, der er tilbage til virksomhedens disposition divideret med kapitalen. Hvis vi sammenligner denne indikator med niveauet for afkast på aktiver, kan vi konkludere om effektiviteten af organisationens brug af finansiel gearing (lån og lån) for at øge niveauet for rentabilitet.

Anbefalede: