Sådan Navngives Biblioteket

Indholdsfortegnelse:

Sådan Navngives Biblioteket
Sådan Navngives Biblioteket

Video: Sådan Navngives Biblioteket

Video: Sådan Navngives Biblioteket
Video: BIBLIOTEK 2024, Kan
Anonim

Biblioteket kan ligesom enhver anden offentlig institution have et unikt navn. En interessant, mindeværdig titel vil tiltrække læsernes opmærksomhed og øge bibliotekets tilstedeværelse.

Sådan navngives biblioteket
Sådan navngives biblioteket

Instruktioner

Trin 1

For et børnebibliotek kan du vælge en titel, der er knyttet til et tegn eller arbejde, der er kendt for de fleste unge læsere. Dette vil være et yderligere incitament for børn til at besøge denne institution. Hvis valget faldt på den første mulighed, skal du foretrække en helt, der er kendt for sin nysgerrighed og erudition. For eksempel kan det være en velkendt karakter af Znayka fra Nosovs bog "Dunnos eventyr og hans venners eventyr."

Trin 2

Biblioteker er ofte opkaldt efter fremtrædende forfattere eller digtere. Du kan gøre det samme. Brug navnet på en genial klassiker eller en værdig nutidig forfatter, der gjorde din by berømt.

Trin 3

Hvis du er vild med at oprette dit eget hjemmebibliotek, kan du lige så godt vælge et navn til det. Selvfølgelig er det kun dine slægtninge og venner, der kender til dette navn. Men måske vil dette trin sætte dem i stand til en mere omhyggelig og respektfuld holdning til bogsamlingen. For navnet på dit personlige bibliotek skal du vælge navnet på din yndlingsforfatter eller værkets helt.

Trin 4

Ofte er forskellige offentlige institutioner opkaldt efter folk, der har ydet et væsentligt bidrag til deres udvikling. Hvis en sådan person findes i bibliotekets historie, skal du vælge hans efternavn som navnet. For eksempel kan det være en figur, der organiserede en given bogbeviser eller samlet størstedelen af publikationer.

Trin 5

Et lille bibliotek med speciale i udlån af publikationer til personlig brug i en bestemt periode kan have et navn forbundet med respekt for bøger. For eksempel "Venlige hænder".

Trin 6

Navnet på en enestående figur, der viet sit liv til enhver videnskab, kan tjene som navnet på et bibliotek, der samler specialiserede publikationer viet til dette videnskabelige felt. For eksempel kan et bibliotek med medicinsk litteratur være opkaldt efter den russiske fysiolog Ivan Mikhailovich Sechenov.

Anbefalede: