Hvorfor Facebooks økonomiske Rapport Skuffede Investorer Og Analytikere

Hvorfor Facebooks økonomiske Rapport Skuffede Investorer Og Analytikere
Hvorfor Facebooks økonomiske Rapport Skuffede Investorer Og Analytikere

Video: Hvorfor Facebooks økonomiske Rapport Skuffede Investorer Og Analytikere

Video: Hvorfor Facebooks økonomiske Rapport Skuffede Investorer Og Analytikere
Video: Snap disappointed people and Facebook did too: Evercore ISI's Mahaney 2024, Kan
Anonim

Antagelserne fra en række specialister blev bekræftet - den første økonomiske rapport fra Facebook som et offentligt selskab, der blev offentliggjort natten til 26. - 27. juli 2012, forårsagede ikke et chok. Det skuffede imidlertid en række investorer og analytikere. Generelt kan indtrykket karakteriseres ved udtrykket "godt, men ikke nok."

Hvorfor Facebooks økonomiske rapport skuffede investorer og analytikere
Hvorfor Facebooks økonomiske rapport skuffede investorer og analytikere

Første urentable kvartal på 2,5 år

Investorer blev ubehageligt overrasket over den betydelige vækst i virksomhedens omkostninger. Og det er ikke kun det kolossale kompensationsbeløb, som Facebook betalte sine ansatte - 1,1 mia. $. Andre udgifter steg også markant. For eksempel brugte virksomheden syv gange flere penge på frigivelsen af nye produkter end sidste år, og omkostningerne ved markedsføring og administrative behov blev firedoblet. I alt er omkostningerne 1,93 milliarder dollars, hvilket er 4 gange højere end i andet kvartal sidste år.

Virksomhedens omsætning steg med næsten en tredjedel og beløb sig til $ 1,18 mia. Men den faktiske fortjeneste viste sig at være markant lavere end forventet - kun 295 millioner (under børsintroduktionen lød tallene - 104 milliarder). Og så kan vi kun tale om overskud betinget - bortset fra kompensationen til medarbejderne. Og da de stadig skal tælles, er der kun et bittert resultat tilbage: Virksomhedens nettotab er 157 millioner amerikanske dollars.

Således arbejdede Facebook for første gang i de sidste 2, 5 år “i rødt” i perioden fra april til juni. Til sammenligning var det økonomiske resultat i andet kvartal 2011 et overskud på $ 240 millioner.

Ingen forudsigelser for fremtiden

Manglen på specifikke økonomiske prognoser forårsagede også forvirring blandt investorer og analytikere. Og hverken i de næste rapporteringsperioder eller på lang sigt. David Ebersman - CFO på Facebook - sagde kun, at indtægtsvæksten er ekstremt vanskelig at forudsige. Denne usikkerhed øger ikke attraktiviteten ved yderligere investeringer.

Ifølge et antal analytikere vil et par optimistiske prognoser i kvartalsrapporten kun gavne virksomheden. Desuden klarer Facebook sig generelt godt. Antallet af brugere på det sociale netværk vokser, og folk bruger meget tid på siden. Tilstedeværelsen af reklame på siderne skræmte ikke besøgende til mobilversionerne af webstedet væk, nemlig at indtægtsgenerering af mobiltjenester blev betragtet som den største risiko i børsintroduktionen på Facebook. Social reklame i formatet Sponsored Stories tillod virksomheden at modtage 84% af omsætningen i kvartalet. Og i fremtiden har selskabets ledelse til hensigt at udvikle denne indtægtspost.

Så Facebook har et par måneder foran sig for at bekræfte sin succes med indtægtsgenerering. Og det betyder, at selv for den faldende aktiekurs, har det nyligt annoncerede offentlige selskab udsigter.

Anbefalede: