Den Russiske Føderations Centralbank Og Dens Funktioner

Indholdsfortegnelse:

Den Russiske Føderations Centralbank Og Dens Funktioner
Den Russiske Føderations Centralbank Og Dens Funktioner

Video: Den Russiske Føderations Centralbank Og Dens Funktioner

Video: Den Russiske Føderations Centralbank Og Dens Funktioner
Video: Russian Federation (National Anthem) "State Anthem of the Russian Federation" 2024, Kan
Anonim

Den Russiske Føderations Centralbank - Den Russiske Føderations Centralbank - har ansvaret for at regulere alle statens finansielle og kreditsystemer samt forholdet mellem regeringen og økonomiske strukturer. Hvad er dets funktionalitet, er enhver borger i Rusland forpligtet til at vide.

Den Russiske Føderations Centralbank og dens funktioner
Den Russiske Føderations Centralbank og dens funktioner

Den Russiske Føderations Centralbank er landets hovedbank, hvis ejendom og autoriserede kapital tilhører det føderale emne - Den Russiske Føderation. Dets funktionalitet og aktiviteter er reguleret af Statsdumaen, og alle finansielle organisationer, der findes i staten, både statlige og kommercielle, er underlagt den.

Hovedmål og juridisk status for Den Russiske Føderations Centralbank

Den juridiske status for denne økonomiske struktur er godkendt af loven i Den Russiske Føderation. Det er en juridisk enhed under statsdumaens myndighed, der opererer på grundlag af den autoriserede kapital, der ejes af staten. I henhold til artikel 75 i Den Russiske Føderations forfatning har Centralbanken fire hovedmål, som den skal opfylde:

  • emission af statens vigtigste monetære enhed,
  • bestemmelse af rubelens stabilitet over for andre valutaer og dens beskyttelse,
  • regulering af skattesystemet og princippet om opkrævning heraf
  • udstedelse af statspapirer til lån.

Derudover er inflationsbalancen under kontrol af Den Russiske Føderations Centralbank. Organisationen har ret til at regulere den, give prognoser og anbefalinger til statens økonomiske strukturer om yderligere handlinger.

Den juridiske status for Den Russiske Føderations centralbank forpligter den til at engagere sig i emissioner af midler - deres frigivelse i omløb i ikke-kontant form. Repræsentanter for organisationen og analytikere har ret til at spore reservefondene til kommercielle finansielle strukturer og erklære dem konkurs, hvis reserven undervurderes.

Funktioner i Den Russiske Føderations Centralbank

Kapaciteterne (funktionerne) i Den Russiske Føderations centralbank er strengt reguleret og reguleret af visse artikler i statens forfatning. Organisationens hovedopgaver:

  • opretholdelse af statens interne og eksterne pengepolitik
  • emission af ikke-kontante og kontante midler og overvågning af deres omsætning
  • refinansiering af kredit-, pantelånssystemer for at sikre deres likviditet,
  • etablering af reglerne for monetær cirkulation - betalinger, afregninger, tidsintervaller for dem,
  • banktilsyn som statsmonopol.

Den Russiske Føderations Centralbank står over for opgaver som registrering og licensering af finansielle aktiviteter for juridiske enheder på Ruslands område, dannelse af højt specialiserede instruktioner, revision og inspektion af arbejdet i små og store banksystemer, herunder dem af international betydning, hvis deres repræsentationskontorer opererer på russisk territorium, finansielle medarbejdere. Centralbanken har ret til at indføre et forbud mod en eller anden form for bankaktivitet, hvis den truer væksten i landets økonomi.

Regional struktur for Den Russiske Føderations Centralbank

Ud over hovedkontoret for Den Russiske Føderations Centralbank, der er beliggende i Moskva, er der dets repræsentationskontorer i hvert føderalt distrikt - afdelinger, nationale banker og kontantafviklingsinstitutioner.

Territoriale repræsentationskontorer hører til det andet niveau i ledelsen af Ruslands Bank. De fungerer som filialer under en fuldmagt fra Centralbanken og er ikke juridiske enheder. En sådan strukturering af finansielle organisationer bruges af alle banker, der opererer i vores stat.

Afviklings- og kontante institutioner i Den Russiske Føderations Centralbank kan være

  • hoved,
  • distrikt, regionalt eller regionalt,
  • distrikt.

Det laveste niveau i centralbankens regionale struktur er feltfilialer (institutioner). De opererer under specielle forhold - i organisationer og på territoriet af statens militære enheder, special-purpose enheder. Deres mål og mål inkluderer regulering af disse strukturers finansielle kapacitet og reserver, forsyning med kontanter og ikke-kontante midler, vedligeholdelse af deres regnskabskonti. Disse filialer kan endda være uden for Den Russiske Føderation, men deres funktionalitet og kapacitet er ikke reduceret.

Anbefalede: