Hvorfor Udsatte Det Sociale Netværk "VKontakte" Sin Børsnotering

Hvorfor Udsatte Det Sociale Netværk "VKontakte" Sin Børsnotering
Hvorfor Udsatte Det Sociale Netværk "VKontakte" Sin Børsnotering

Video: Hvorfor Udsatte Det Sociale Netværk "VKontakte" Sin Børsnotering

Video: Hvorfor Udsatte Det Sociale Netværk
Video: Mail.ru: игры, соцсети, Дуров | ХОЛИВАР. ИСТОРИЯ РУНЕТА | №4 2024, April
Anonim

Det største sociale netværk i Rusland, VKontakte, positionerede sig oprindeligt som et samfund, der forener studerende og universitetsuddannede. I årenes løb har projektet udviklet sig til et moderne, hurtigt og kraftfuldt værktøj til online kommunikation. Hver dag besøges det sociale netværk af mere end 30 millioner mennesker, der har mulighed for at kommunikere, udveksle fotos og videoer med deres venner. Et af stadierne i projektets udvikling bør være at komme ind på aktiemarkedet.

Hvorfor sociale netværk
Hvorfor sociale netværk

Indtræden i værdipapirmarkedet for det sociale netværk VKontakte skulle begynde med det første offentlige udbud af selskabets aktier på børsen. Denne proces, også kaldet IPO (Initial Public Offering), bruges af voksende aktieselskaber til at tiltrække investeringer og øge aktiver. I de sidste dage af maj 2012 blev det imidlertid klart, at den planlagte lancering af det sociale netværk VKontakte på børsen blev udsat på ubestemt tid. Dette blev annonceret i sin blog af projektlederen Pavel Durov.

Det sociale netværk VKontakte annoncerede sine planer om at komme ind på børsen tilbage i 2011. Ifølge Bloomberg forhandlede projektledelsen allerede i sommeren 2011 med investeringsbanker og planlagde et børsintroduktion på New York Stock Exchange. De foreløbige datoer for børsintroduktionen blev også fastlagt - begyndelsen af 2012.

Observatører forbinder beslutningen om at udsætte adgangen til værdipapirmarkedet med den mislykkede deltagelse i børsintroduktionen på et andet stort socialt netværk - Facebook. FB trådte ind i den amerikanske børs Nasdaq i maj 2012 og var præget af en skandale. Agenturet "Vesti. RU" citerer Pavel Durov for at sige, at børsintroduktionen på verdens største sociale netværk Facebook rystede investorernes tro på sociale netværk, hvilket gjorde investeringer i dem risikable.

På den første dag i Facebooks notering på Nasdaq-børsen handlede de på det øverste niveau i prisintervallet, men efter et par dage faldt værdien af værdipapirerne endda under børsnoteringen, hvilket ikke kun førte til en reduktion i formue for FB-grundlægger Mark Zuckerberg, men også for betydelige økonomiske tab.

Pavel Durov, der ejer 12% af VKontakte-aktierne, fik i slutningen af maj 2012 mulighed for at stemme med værdipapirerne hos en anden aktionær i det sociale netværk - Mail.ru Group, der ejede næsten 40% af aktierne. Således har lederen af VKontakte næsten fuldstændig kontrol over virksomheden. Analytikere har ikke travlt med at forudsige tidspunktet for udsættelsen af børsintroduktionen på det sociale netværk. Meget sandsynligt vil meget afhænge af dynamikken i Facebook-aktiekursen, som bliver nødt til at gendanne sit markedsmæssige omdømme.

Anbefalede: