Sådan Bestemmes Produkternes Konkurrenceevne

Indholdsfortegnelse:

Sådan Bestemmes Produkternes Konkurrenceevne
Sådan Bestemmes Produkternes Konkurrenceevne

Video: Sådan Bestemmes Produkternes Konkurrenceevne

Video: Sådan Bestemmes Produkternes Konkurrenceevne
Video: Sådan laver du en standard kundeopsætning 2024, Kan
Anonim

Den grundlæggende faktor i et produkts succes på markedet er dets konkurrenceevne. Det inkluderer en hel række omkostninger og forbrugeregenskaber ved produktet, viser dets fordel i forhold til modparter fra konkurrerende virksomheder i et bredt markedstilbud.

Sådan bestemmes produkternes konkurrenceevne
Sådan bestemmes produkternes konkurrenceevne

Instruktioner

Trin 1

For at bestemme et produkts konkurrenceevne skal du undersøge kravene til købere af det markedssegment, hvor det kan sælges. Brug sociologiske metoder og ekspertmetoder til at vurdere vigtigheden af hvert kriterium, der styrer forbrugeren, når han køber dette produkt.

Trin 2

Fremhæv en eksisterende prøve på markedet, der svarer til den vare, der prissættes. Det skal være et produkt, der er tæt på forbrugernes krav og behov og er i konstant efterspørgsel. Sammenlign dit produkt med et referenceprodukt på tre måder, der bestemmer konkurrenceevnen.

Trin 3

Vurder forbrugerkvaliteterne af et konkurrerende produkt. For at gøre dette skal du besvare en række spørgsmål. Hvor godt opfylder det konkurrenceprodukt forbrugerens behov? Har den yderligere funktioner (giver yderligere tjenester) ud over den vigtigste? Analyser og vurder prøveens æstetiske, normative og ergonomiske kvaliteter, dens popularitet, image. Produktets æstetiske parametre karakteriserer formens rationalitet, informationsekspressivitet, stabiliteten af produkttypen og perfektion af produktionsydelsen. Ergonomi viser graden af produktets komfort og komfort for en person. Overvej også produktets lovgivningsmæssige parametre, der afspejler dets egenskaber, reguleret af lovgivning, standarder og obligatoriske normer.

Trin 4

Vurdere de økonomiske parametre for et konkurrenceprodukt. Ud over at imødekomme et specifikt forbrugerbehov adskiller lignende varer sig faktisk i omkostningerne ved at imødekomme det, dvs. pris.

Trin 5

Vær opmærksom på de kommercielle (organisatoriske) egenskaber ved prøven. De kan omfatte garantier og eftersalgsservice af varer, et system med rabatter, leveringsbetingelser og betaling (lån, afdrag).

Trin 6

Brug de samme kriterier til at evaluere dine produkter. Sammenlign derefter resultaterne med resultaterne fra en konkurrerende prøve. Et produkt, der bedre imødekommer forbrugernes behov, vil også være mere konkurrencedygtigt. Dette betyder, at producenten vil klare sig bedre på et bestemt marked.

Anbefalede: