Sådan Udarbejdes En Kontraktfaktura

Indholdsfortegnelse:

Sådan Udarbejdes En Kontraktfaktura
Sådan Udarbejdes En Kontraktfaktura

Video: Sådan Udarbejdes En Kontraktfaktura

Video: Sådan Udarbejdes En Kontraktfaktura
Video: Новая форма счёта-фактуры с 1 июля 2021 года / HD 2024, April
Anonim

Afslutningen af transaktionen foreskriver eksistensen af en aftale om den. Men det kan perfekt erstattes af en faktura-kontrakt. Faktisk kombinerer kontraktfakturaen elementerne i kontrakten og den faktura, der er udstedt for den leverede tjeneste eller det produkt. En kontraktfaktura er meget bekvem til at bekræfte en transaktion, især da den reducerer papirarbejde, når du arbejder med en ny modpart.

Sådan udarbejdes en kontraktfaktura
Sådan udarbejdes en kontraktfaktura

Er det nødvendigt

  • - en faktura underskrevet af embedsmænd
  • - udskrivning.

Instruktioner

Trin 1

I henhold til den nuværende russiske lovgivning kan en aftale indgås i enhver form undtagen i tilfælde, hvor loven kræver en bestemt form for visse typer af aftaler. Juridiske enheder kan ikke indgå en aftale mundtligt, for dem er den skriftlige indgåelse af aftalen obligatorisk.

Trin 2

Derfor er fakturakontrakter blevet så populære og kombinerer to dokumenter - en faktura og en kontrakt. Kontraktsfakturaen bekræfter transaktionens kendsgerning og den foreløbige aftale om dens gennemførelse. Fakturaer og kontraktfakturaer har ikke en bestemt form, så de kan skrives vilkårligt.

Trin 3

For at udarbejde en fakturaaftale i titlen på fakturaen skal du tilføje ordet "aftale" og også være opmærksom på tilstedeværelsen i dokumentet af betingelser, der er karakteristiske for aftalen. Det vil sige, at du skal angive kontraktens genstand (levering af materielle værdier, levering af tjenester osv.), Kontraktens løbetid, betalingsbetingelser og levering af varer, produktkvalitet, parternes ansvar og andre betingelser. Dokumentet skal underskrives af embedsmænd - generaldirektøren og hovedrevisoren.

Trin 4

Kontraktfakturaen foretages i to eksemplarer med lige retskraft og udstedes til de parter, der udfører transaktionen. Efter underskrivelse af fakturakontrakten bliver alle foreløbige aftaler om den, korrespondance og aftaler ugyldige.

Trin 5

For ikke at lide af faktureringskontrakter og samtidig underskrivelse af to parter, i de fleste tilfælde (når der er enkle typer arbejde eller varer leveres til små beløb), praktiserer nogle firmaer at udstede kontraktfakturaer med en ensidig underskrift (leverandør). I dette tilfælde er klausulen angivet i kontraktfakturaen, at i tilfælde af betaling fra kunden betragtes kontraktfakturaen som afsluttet, og kunden er enig med alle dens betingelser. Fakturakontrakten er forseglet med virksomhedsforseglingen og gives til kunden til gennemgang og betaling.

Anbefalede: