Sådan Beregnes Punktafgiftsbeløbet

Indholdsfortegnelse:

Sådan Beregnes Punktafgiftsbeløbet
Sådan Beregnes Punktafgiftsbeløbet

Video: Sådan Beregnes Punktafgiftsbeløbet

Video: Sådan Beregnes Punktafgiftsbeløbet
Video: Procent af beløb 2024, Kan
Anonim

Visse masseforbrugsprodukter, når de cirkuleres inden for landet, er underlagt en indirekte skat (punktafgift), der er fastlagt i kapitel 22 i Den Russiske Føderations skattekode. Punktafgiftsbeløbet er inkluderet i omkostningerne ved de solgte varer og er en vigtig indtægtskilde i landets budget. Fremgangsmåden til beregning af dem afhænger af den anvendte skattesats.

Sådan beregnes punktatsbeløbet
Sådan beregnes punktatsbeløbet

Instruktioner

Trin 1

Se lovgivningen om punktafgifter for at bestemme detaljerne i deres beregning. Artikel 181 i Den Russiske Føderations skattekode angiver en liste over varer, der er afgiftspligtige. Disse inkluderer: biler, alkoholholdige produkter, tobaksprodukter og brændstoffer og smøremidler. Hver type punktafgiftspligtigt produkt har sit eget skattegrundlag og -sats, der indekseres årligt. Tjek listen over artikler 181 og 181 i Den Russiske Føderations skattekode, der definerer transaktioner, der er underlagt beskatning.

Trin 2

Bestem hvilke produkter fra virksomheden, der er punktafgiftspligtige varer. Derefter henvises til artikel 194-198 i Den Russiske Føderations skattekode, som angiver proceduren for beregning af punktafgiftsbeløbet afhængigt af den anvendte skattesats.

Trin 3

Beregn mængden af punktafgifter på punktafgiftspligtige varer, der har en fast afgiftssats. For at gøre dette skal skattegrundlaget i fysiske termer ganges med den tilsvarende punktafgift udtrykt i rubler pr. Produktionsenhed. For værdisatser fungerer skattegrundlaget som omkostningerne ved solgte varer, og satsen tages i procent.

Trin 4

Hvis der anvendes en kombineret afgiftssats, skal du tilføje den maksimale detailpris multipliceret med en procentandel og punktafgiften beregnet ved hjælp af skattegrundlaget i naturalier. Udfyld det samlede punktafgiftsbeløb for alle typer punktafgiftspligtige varer, som virksomheden sælger i rapporteringsperioden. Dette beløb er det beløb, der skal betales til statsbudgettet.

Trin 5

Foretag betaling af punktafgifter til tiden i overensstemmelse med artikel 204 og 205 i Den Russiske Føderations skattekode. Skatten skal betales til budgettet for salg af punktafgiftspligtige varer senest den 25. dag i den næste måned efter den sidste skatteperiode.

Anbefalede: