Hvilke Typer Elektroniske Penge Er Der

Indholdsfortegnelse:

Hvilke Typer Elektroniske Penge Er Der
Hvilke Typer Elektroniske Penge Er Der

Video: Hvilke Typer Elektroniske Penge Er Der

Video: Hvilke Typer Elektroniske Penge Er Der
Video: МОНСТР БЕДНОЙ vs МОНСТР БОГАТОЙ ПОД КРОВАТЬЮ! БЕНДИ Против МИСТЕРА ХОПП в реальной жизни! 2024, April
Anonim

Elektroniske penge er en monetær forpligtelse, der opbevares elektronisk. De accepteres som betalingsmiddel, hvis de tekniske muligheder er tilgængelige for denne operation.

Hvilke typer elektroniske penge er der
Hvilke typer elektroniske penge er der

Elektroniske penge, der er baseret på kvaliteten af det elektroniske medium, er opdelt i to kategorier: service baseret på netværk og baseret på smartkort. Derudover skelnes der mellem anonyme og personlige betalingssystemer. I anonyme eller ikke-personaliserede systemer har brugerne lov til at foretage transaktioner med elektroniske penge uden at give deres personlige data. I personaliserede eller ikke-anonyme systemer kræves obligatorisk brugeridentifikation.

Fiat e-penge

Elektroniske penge kan også være fiat eller ikke-fiat. Fiat-midler er nødvendigvis denomineret i statsvalutaen. De er inkluderet i statens betalingssystem, så alle organisationer og enkeltpersoner er ifølge loven forpligtet til at acceptere dem til betaling. Cirkulation, indløsning og emission af elektroniske fiat-penge sker i henhold til reglerne for nationale centralbanker eller andre statslige regulatorer.

Netværksbaserede fiat-e-penge inkluderer det udbredte PayPal-system. Det er en elektronisk pengeoperatør og giver dig mulighed for at foretage køb og betale regninger, sende og modtage pengeoverførsler. Systemet fungerer med 26 nationale valutaer i 203 lande, selvom hele spektret af tjenester ikke leveres overalt.

Fiat elektroniske penge baseret på smartkort inkluderer Visa Cash elektroniske tegnebog. Det er et forudbetalt smartkort, der giver dig mulighed for hurtigt og bekvemt at betale for små køb.

Ikke-fiat e-penge

Ikke-fiat elektroniske penge tilhører ikke-statslige betalingssystemer. Niveauet for myndighedskontrol og regulering af sådanne betalingssystemer varierer meget fra land til land. Ofte er ikke-fiat elektroniske penge bundet til verdens valutakurser, men deres pålidelighed og værdikomponent garanteres ikke af staten. Netværksbaserede ikke-fiat elektroniske penge er blevet udbredt.

WebMoney - det amerikanske elektroniske betalingssystem - er den mest populære elektroniske overførsel i verden. I Rusland overgår det med hensyn til antallet af brugere Yandex. Money, et indenlandsk elektronisk betalingssystem, hvis funktioner stort set falder sammen med WebMoney. Ikke-fiat elektroniske penge er også repræsenteret af Wallet One, RBK Money, QIWI, Eleksnet, EasyPay, Money @ Mail. Ru.

Anbefalede: