Hvad Er Yuan

Indholdsfortegnelse:

Hvad Er Yuan
Hvad Er Yuan

Video: Hvad Er Yuan

Video: Hvad Er Yuan
Video: Бражник разорвал связь Квами с Ледибаг! Тикки и Плагг квами СТАЛИ ЛЮДЬМИ! 2024, Kan
Anonim

Dollarnes problemer, Fed's mærkelige politik og væksten i den kinesiske økonomi vil før eller senere gøre yuanen til en international reservevaluta. Forskere er sikre på, at dette vil ske i dette årti.

Hvad er Yuan
Hvad er Yuan

Hvad er yuan

Yuan (UAH) er den moderne valuta i Folkerepublikken Kina. I oversættelse betyder ordet "yuan" "runde". Det antages, at dette navn stammer fra møntenes form. Set fra Kinas økonomi måler denne enhed værdien af renminbi eller "folks penge". Valutaen har en international betegnelse CNY i overensstemmelse med internationale standarder.

Yuan, som penge, dukkede op i 1835 under Qing-imperiet, der styrede sidstnævnte. Yuanen blev udstedt i form af en sølvmønt. Navnet "Renmenbi" blev først registreret i 1949, da den kinesiske regering trak den tidligere valuta ud af omløb.

Afhængigt af perioden skiftede navnet konstant i den russiske klassifikator. Så i 1994 blev navnet "kinesisk yuan" optaget fra 2001 til 2007 - "yuan Renminbi", fra 2007 til 2009 - "yuan Renminbi", og nu kaldes det simpelthen "yuan".

Funktioner i valutaen

I 1955 erstattede sølvmønter aluminium i pålydende værdi på 1, 2 og 5 fen. I 1980 fik de 1, 2 og 5 jiao messingmønter og 1 yuan kobber-nikkel mønter. I øjeblikket bruges dog ikke sedler og mønter med navnet Feng og Jiao, da de betragtes som meget små. Næsten overalt i Kina finder du ikke prisen på 9,99 yuan. Kineserne prøver at afrunde prisen til enten 9 eller 10.

Interessant nok har Hong Kong en helt anden valuta på trods af at det er en del af Kina. Derfor er Hongkongs dollar og patana lovlige betalingsmidler i dette område, og yuanen bruges slet ikke. Men i de øvrige provinser i Kina er denne valuta ikke gyldig.

Indtil 2005 var valutakursen for den kinesiske valuta over for den amerikanske dollar 8, 2765 yuan, og den 10. april 2008 var den kun værd 6, 9920 yuan. En så lav sats blev bemærket for første gang, men under dette mærke faldt den ikke mere.

I øjeblikket bevæger yuanen sig meget langsomt ind på udenlandske markeder. Det antages, at det snart vil blive noteret på Shanghai Stock Exchange, og i denne takt kan det blive fuldt konvertibelt om få år.

Den kinesiske regering i Taiwan mener, at brugen af yuanen vil skabe en hemmelig økonomi og underminere suverænitet. Indtil Kina underskriver en bilateral aftale om udveksling af udenlandsk valuta, er dets fulde konvertering dog ikke udelukket.

Anbefalede: