Sådan Får Du Penge Tilbage Til En Defekt Telefon

Indholdsfortegnelse:

Sådan Får Du Penge Tilbage Til En Defekt Telefon
Sådan Får Du Penge Tilbage Til En Defekt Telefon

Video: Sådan Får Du Penge Tilbage Til En Defekt Telefon

Video: Sådan Får Du Penge Tilbage Til En Defekt Telefon
Video: ОЖИДАНИЕ или РЕАЛЬНОСТЬ! ИГРЫ в РЕАЛЬНОЙ ЖИЗНИ! Маленькие кошмары 2 в реальной жизни! 2024, April
Anonim

Ingen er forsikret mod køb af lavkvalitets eller defekte varer, inklusive dem, der køber mobiltelefoner. På trods af at dette kommunikationsmiddel har fået mere og mere distribution i de senere år, har en sådan erhvervelse aldrig været billig. I denne henseende, efter at have betalt anstændige penge for telefonen, er det meget ubehageligt at finde ud af, om dens funktionsfejl.

Sådan får du penge tilbage til en defekt telefon
Sådan får du penge tilbage til en defekt telefon

Er det nødvendigt

  • - modtagelse af betaling for varerne
  • - garantikort.

Instruktioner

Trin 1

Opbevar kvitteringen for betaling for varerne og garantikortet, som du skal få ved køb af mobiltelefon.

Trin 2

Læs bestemmelserne i loven i Den Russiske Føderation "om beskyttelse af forbrugerrettigheder". Således hedder det i artikel 18, at køberen har ret til at kræve af sælgeren at udskifte det defekte produkt, betale for reparationer eller returnere omkostningerne. I sidstnævnte tilfælde opsiges salgskontrakten. Da en mobiltelefon ifølge lovgivningen ikke hører til teknisk komplekse enheder, kan køberen ansøge om udskiftning i hele garantikortets gyldighedsperiode. Kontakt en advokat for rådgivning, hvis du tvivler på dine rettigheder.

Trin 3

Skriv en erklæring rettet til sælgeren, hvor du anmoder om en tilbagebetaling af det beløb, der er brugt på køb af den defekte telefon. Se de relevante artikler i loven, som angiver garantierne for tilbagebetaling for mangelfulde varer.

Trin 4

Vent på svar fra sælgeren. I henhold til loven er han forpligtet til at svare på ansøgningen inden for 10 dage fra datoen for dens indgivelse. Som regel kan sælgeren for egen regning sende telefonen til en undersøgelse for at afgøre, hvis fejl fejlen opstod. I henhold til lovgivningen kan køberen være til stede under undersøgelsen. Bekræftelse kan tage 21 dage. Herefter er sælgeren forpligtet til at tilbagebetale købsbeløbet eller udskifte telefonen afhængigt af købers krav, hvis det blev konstateret, at forbrugeren ikke har skylden for fejlen.

Trin 5

Gå til retten, hvis sælgeren ignorerede din ansøgning og ikke svarede på den inden for 10 dage. Under retssagen udføres også en undersøgelse af årsagerne til funktionsfejlen. Ved en retsafgørelse er sælgeren forpligtet til at betale det passende beløb til forbrugeren for den defekte telefon. Sagen når som regel ikke retten, da butikkerne stræber efter at opretholde deres omdømme plus retten kræver yderligere omkostninger fra sælgeren.

Anbefalede: