Sådan Arkiveres En Pengebog

Indholdsfortegnelse:

Sådan Arkiveres En Pengebog
Sådan Arkiveres En Pengebog

Video: Sådan Arkiveres En Pengebog

Video: Sådan Arkiveres En Pengebog
Video: Hvordan skabes samfundets penge? 2024, Kan
Anonim

Cash book er et obligatorisk dokument, der afspejler alle transaktioner med kontanter, der passerer gennem organisationens cash desk. Der er kun en pengebog til organisationen, den skal nummereres, syes og forsegles med et segl. Antallet af ark i bogen er certificeret ved underskrift af lederen og regnskabsføreren. Den bruges i løbet af et rapporteringsår; i slutningen startes en ny pengebog.

Sådan arkiveres en pengebog
Sådan arkiveres en pengebog

Instruktioner

Trin 1

Pengebogen opbevares i en specielt godkendt form. I begyndelsen af hvert år genstartes pengebogen. Det skal udfyldes for hver dag, selvom kun en transaktion med kontanter blev udført. Du kan købe et magasin i en papirforretning i den foreskrevne form, så i begyndelsen af året skal alle siderne være nummererede, kontantbogen skal arkiveres og forsegles, og først derefter hver dag skal pengebogen være udfyldt og i kronologisk rækkefølge.

Trin 2

På det sidst arkede ark er der en indskrift "I denne bog, snørede og nummererede … ark", der angiver antallet af ark i bogen. Du kan opbevare en pengebog i elektronisk form i et specielt program, såsom 1C: Regnskab. Du er nødt til at udskrive ark af den fremtidige pengebog for hver dag, hvor der var mindst en bevægelse, og ved årets udgang skal du indsende pengebogen, forseglet og underskrevet af lederen af din organisation, og hvis der er en chef revisor, så også ved hans underskrift.

Trin 3

Pengebogen på den generelt godkendte form består nødvendigvis af to dele: kassererapporten og det løse blad i kassen. I den købte form af bogen oprettes alle optegnelser med en kuglepen ved hjælp af kulstofpapir, den resulterende anden kopi vil være kassererapporten, den skal rives af og opbevares separat.

Trin 4

Hvis en organisation opbevarer en kontantbog i elektronisk form, hvilket anbefales, skal der for hver dag udskrives kontantudbetalinger og kvitteringer, kassererapporten og et løst blad skal faktisk opnås en pengebog, som består af to dele, der er helt identiske i sum. Arkene i dem er nummereret af selve programmet i kronologisk rækkefølge fra begyndelsen af året; der er ikke behov for manuelt at tildele sidetal. På det sidste månedlige løse blad anbringes antallet af ark i kontantbogen pr. Måned, og for rapporteringsåret placeres antallet af ark pr. År på det sidste ark.

Anbefalede: