Hvordan Adskiller En Fragtbrev Sig Fra En Faktura?

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Adskiller En Fragtbrev Sig Fra En Faktura?
Hvordan Adskiller En Fragtbrev Sig Fra En Faktura?

Video: Hvordan Adskiller En Fragtbrev Sig Fra En Faktura?

Video: Hvordan Adskiller En Fragtbrev Sig Fra En Faktura?
Video: Hvordan få flere Google anmeldelser - smarte synlighetstips fra fagfolka i Haus Byrå 2024, April
Anonim

Fakturaen og fragtbrevet er de primære regnskabsdokumenter. De er udarbejdet under gennemførelsen af handelsoperationer og tjener som bevis for deres afslutning.

Hvordan adskiller en fragtbrev sig fra en faktura?
Hvordan adskiller en fragtbrev sig fra en faktura?

Faktura

En faktura i Rusland er et skattedokument af den etablerede form, som skal udarbejdes af sælgeren eller entreprenøren. På baggrund af de modtagne fakturaer genererer virksomheden en "Køb af indkøb" og på basis af den udstedte - "Bog af salg".

I henhold til skattereglerne i Den Russiske Føderation er det kun momsskattepligtige, der skal give køberne en faktura. Virksomheder, der anvender det forenklede skattesystem, betaler ikke denne skat og bør ikke udarbejde fakturaer.

Fakturaen indeholder data om sælgerens og køberens navn og detaljer, listen over varer eller tjenester, deres pris, værdi, sats og momsbeløb. Denne liste er obligatorisk og nedfældet i Den Russiske Føderations skattekode. Fakturaen skal også indeholde oplysninger om fakturaens nummer og dato, hvis det er nødvendigt - punktafgiftsbeløbet, varernes oprindelsesland, toldangivelsens nummer.

I Rusland er formålet med en faktura momsregnskab. Han pålægger sælgeren forpligtelsen til at overføre moms til budgettet, for køberen tjener det som grundlag for præsentationen af moms til fradrag.

Pakke liste

Fragtbrevet er det primære dokument, der udarbejdes i 2 eksemplarer og tjener som bevis for overførslen og grundlaget for afskrivning (registrering) af varerne. Fakturaen skal indeholde underskrift og stempel fra sælger og køber. Den er tegnet i to eksemplarer, den ene forbliver hos leverandøren, den anden - hos modtageren.

Goskomstat godkendte den samlede form for fragtbrevet (form nr. TORG-12), men organisationen kan anvende sin egen form.

Fragtbrevet skal indeholde følgende detaljer: dokumentets navn, nummer og dato, leverandørens navn; produktets navn, dets mængde og værdi ansvarlige personers stillinger, deres underskrifter og segl. Hvis fakturaformularen ikke svarer til Torg-12-formularen, kan den også accepteres til regnskab af indkøbsorganisationen.

Når du deltager i en tredjeparts transportvirksomheds handelsoperationer, anbefaler eksperter at opgive Torg-12-formularen og bruge et andet dokument - en fragtbrev (TTN).

Forskel mellem faktura og følgeseddel

Følgende forskelle kan skelnes mellem en faktura og en faktura:

- dokumenter har forskellige former

- fakturaen har en strengt reguleret form, mens fakturaen er gratis;

- fragtbrevet underskrives i to eksemplarer - kun af sælgeren og køberen, fakturaen - af leverandøren

- disse dokumenter er ikke udskiftelige, men supplerer hinanden og udstedes samtidigt, når varerne overføres

- der udarbejdes en faktura til betaling for varer og tjenester, mens en faktura kun udstedes, når varerne sendes, er leveringen af tjenester formaliseret ved en handling

- i modsætning til fakturaen bekræfter fakturaen ikke faktumet med at overføre varerne til nogen, men tjener kun som grundlag for momsregning;

- på baggrund af fakturaen er det umuligt at fremsætte krav mod leverandøren af varerne.

Anbefalede: