Sådan Bruges En Pengeautomat Korrekt

Sådan Bruges En Pengeautomat Korrekt
Sådan Bruges En Pengeautomat Korrekt

Video: Sådan Bruges En Pengeautomat Korrekt

Video: Sådan Bruges En Pengeautomat Korrekt
Video: Korrekt Ro-teknik - Sådan bruges Romaskinen ★★★ 2024, April
Anonim

Den moderne måde at acceptere og dispensere kontanter er en pengeautomat. I en pengeautomat kan du få løn, pension, betale for mobilkommunikation, forsyningsselskaber, kabel-tv og andre tjenester. Når du bruger en pengeautomat, skal du være opmærksom og huske, at der er risiko for at miste dine opsparinger. Et par enkle regler hjælper dig med at spare dine egne penge.

Sådan bruges en pengeautomat korrekt
Sådan bruges en pengeautomat korrekt

For at hæve kontanter skal du kun bruge pålidelige pengeautomater i banker og store indkøbscentre. Det er bedre at undgå pengeautomater installeret på togstationer, pladser, markeder og gader. Dette beskytter dig mod falske pengeautomattransaktioner. Hvis du beslutter dig for at bruge en udendørs pengeautomat, er det bedre at vælge dagtimerne. Siden natten stiger risikoen for at blive offer for røvere og ikke kun tabe penge, men også helbredet.

Inden du indsætter et plastkort, skal du omhyggeligt undersøge pengeautomaten for mistænkelige enheder. For at efterlade dig uden penge skal svindlere få din PIN-kode og læse oplysninger fra et plastkort. Til dette er der installeret et kamera, et tastaturoverlay og en læser på pengeautomaten. Så snart du indsætter kortet og indtaster adgangskoden, modtager svindlerne alle de oplysninger, de har brug for. Efter at have lavet et duplikat af et plastkort trækker røverne alle pengene fra din konto.

Giv ikke din PIN-kode til nogen, og skriv den ikke ned på bagsiden af kortet. Dæk tastaturet med din hånd, når du indtaster din PIN-kode i en pengeautomat. Sørg for, at ingen kigger over din skulder. Nægte hjælp fra fremmede.

Du får 3 forsøg på at ringe til en pinkode, så skynd dig ikke at komme ind. Hvis adgangskoden indtastes forkert, blokeres kortet. For at fjerne blokeringen, skal du kontakte bankens filial.

Nogle gange kan du glemme dit kort eller dine penge i pengeautomaten. I dette tilfælde tager pengeautomaten i dette tilfælde kort og penge efter 25 sekunder. Efter at have trukket kontant eller betalt for tjenester, skal du tage en check. I tilfælde af forkert drift af pengeautomaten er kontrollen det eneste bevis på operationen.

Hvis pengeautomaten fejler, og du ikke kan returnere kortet, skal du kontakte bankmedarbejderne eller ringe til supporttjenesten. For at sikre dine penge er det bedre at blokere kortet.

Anbefalede: