Sådan Betales Kompensation For En Aktie

Indholdsfortegnelse:

Sådan Betales Kompensation For En Aktie
Sådan Betales Kompensation For En Aktie

Video: Sådan Betales Kompensation For En Aktie

Video: Sådan Betales Kompensation For En Aktie
Video: Sådan indberetter du til slutafregning af kompensation for tabt omsætning 2024, Marts
Anonim

I retspraksis er sager, der involverer betaling af et beløb til en deltager i delt ejerskab af resten af ejerne i stedet for hans andel i naturalier, det sværeste. Det er muligt at allokere og betale kompensation for en aktie med samtykke fra ejeren af aktien, og i nogle tilfælde selv uden den.

Sådan betales kompensation for en aktie
Sådan betales kompensation for en aktie

Instruktioner

Trin 1

Tildelingen af en aktie finder sted i en retssag. I dette tilfælde bliver den fælles ejendom fælles ejendom i det tilfælde, hvor ejendommen er opdelt i aktier efter antallet af ejere. I tilfælde af adskillelse, når en eller flere deltagere i delt ejerskab trækker sig tilbage fra dets sammensætning, bevarer resten forholdet til fælles ejerskab, mens de har fortrinsret til at købe de tildelte aktier ud.

Trin 2

I tilfælde af at ejerens andel er ubetydelig og ikke kan tildeles i realiteten, mens han selv ikke har lyst og interesse i at bruge den fælles ejendom, har retten ret til at forpligte de øvrige deltagere i den fælles ejendom til at betale ham erstatning, selv når hans samtykke er fraværende (afsnit 4, artikel 252 i Den Russiske Føderations civilret). Men sådanne tilfælde er usædvanlige.

Trin 3

Muligheden for at betale kompensation for en aktie bestemmes under hensyntagen til ejerens evne til at udøve sin ret til en del af bygningen ved at bestemme proceduren for brug af den. Så for eksempel, hvis huset har et separat rum, hvis areal er omtrent lig med andelen af den givne ejer, har han ret til at kræve dets tildeling. Under hensyntagen til hans behov for bolig og sundhedstilstand kan dette rum gives til ham som hans ejendom, selv i mangel af muligheden for at konvertere det til et isoleret rum med separat indgang.

Trin 4

I sådanne tilfælde kompenseres forskellen mellem den del af området, der er tildelt i henhold til dokumenterne, og arealet af de lokaler, der leveres i virkeligheden. Hvis andelen i henhold til dokumenterne er større, betaler resten af deltagerne i ejendommen forskellen, hvis tværtimod, betales de af ejeren, der tildelte sin andel i naturalier.

Trin 5

Det er umuligt at tvinge en person, der ikke ønsker at øge sin andel, til at betale erstatning i retten. Loven indeholder ikke bestemmelser om obligatorisk erhvervelse af ejendomsrettigheder. Men i tilfælde af at en deltager i delt ejerskab accepterer at betale kompensation for andres andel, men bestrider dens størrelse, kan beløbet bestemmes af retten og inddrives på grund af en fuldbyrdelsesskrivelse.

Anbefalede: