Sådan Beregnes Rentabiliteten For Din Kerneforretning

Indholdsfortegnelse:

Sådan Beregnes Rentabiliteten For Din Kerneforretning
Sådan Beregnes Rentabiliteten For Din Kerneforretning

Video: Sådan Beregnes Rentabiliteten For Din Kerneforretning

Video: Sådan Beregnes Rentabiliteten For Din Kerneforretning
Video: Measure the Profitability of Your Business - Small Business Tips: How to Figure Profit & Loss 2024, Kan
Anonim

Ved at beregne flere finansielle indikatorer baseret på analysen af balanceoplysninger kan du delvist vurdere virksomhedens økonomiske tilstand. På den anden side kan enhver virksomhed ved hjælp af nedenstående beregninger foretage en vurdering af den delvise økonomiske tilstand for sine egne modparter, som produkterne leveres til.

Sådan beregnes rentabiliteten for din kerneforretning
Sådan beregnes rentabiliteten for din kerneforretning

Instruktioner

Trin 1

En af de vigtigste forretningsindikatorer, der viser enhver virksomheds succes og effektivitet, er en indikator for rentabiliteten i dens kerneforretning. Rentabilitetsforhold karakteriserer en virksomheds rentabilitet. Sammen med andre nøgletal for finansiel analyse beregnes lønsomhedsforholdene på baggrund af balanceoplysninger. Disse inkluderer balancen (form nr. 1), resultatopgørelsen (form nr. 2) og en række andre dokumenter. Men for at beregne rentabiliteten af hovedaktiviteten er disse to ret nok.

Trin 2

Rentabilitetsforholdet for hovedaktiviteten (OD) viser størrelsen på nettoresultatet, som virksomheden modtager fra 1 rubel brugt på produktion. Med en effektivt organiseret forretningsproces skal denne indikator vokse over tid. For at beregne det dividerer du fortjenesten fra salg fra resultatopgørelsen med produktionsomkostningerne. For nemheds skyld skal du bruge formlen, der er knyttet til form nr. 2:

Rentabilitetsgrad OD = fortjeneste ved salgs- / produktionsomkostninger.

Rentabilitetsforhold OD = linje 050 / (linje 020 + linje 030 + linje 040).

Trin 3

En anden vigtig indikator for en virksomheds økonomiske forhold er forholdet mellem afkast og salg. I modsætning til OD-forholdet viser det mængden af nettoresultat, som hver 1 rubel indtægter bringer virksomheden. Væksten i dette forhold afspejler en stigning i rentabiliteten af hovedaktiviteten og betyder en forbedring af virksomhedens økonomiske tilstand. Brug formlen (baseret på form nr. 2) for at beregne afkastet på salgsforholdet:

Return on sales ratio = fortjeneste ved salg / salgsindtægter.

Return on sales ratio = s. 050 / s. 010.

Trin 4

Sammen med indikatorerne for rentabilitet for aktiviteter i den økonomiske analyse anvendes andre forhold. For eksempel forretningsforhold, der afspejler effektiviteten af en virksomhed, der bruger sine egne midler. Disse inkluderer omsætningsforholdet (en indikator for effektiviteten af at bruge alle de midler, som virksomheden har til rådighed), lageromsætningen (salgssatsen for vareposter i dage) og andre indikatorer.

Anbefalede: